dijous, 7 de desembre del 2017

Professions en la indústria de la comunicació

En la indústria de la comunicació podem trobar diferents equips de producció de continguts audiovisuals que detallem a continuació:
Realització en directe. En aquest vídeo pots veure condensats els treballs d'un control de realització de notícies. En aquest cas es tracta del famós tancament de bous que hi ha a Pamplona i al que la televisió pública destina una gran quantitat de recursos, ja que en amb prou faenes 2 minuts ocorre tot. En el vídeo es pot apreciar el desplegament d'equips necessari per a arreplegar tot el necessari en l'enregistrament final:


- Els equips d'ENG són els que porten càmeres ENG (Electronic News Gathering). De grandària més reduïda que les càmeres d'estudi; tenen com a característica principal la portabilitat i són els equips que graven notícies fora de l'estudi o s'utilitzen per a les connexions en directe. Un equip d'ENG sol estar format per un reporter o periodista que es posa davant de la càmera, un operador que s'encarrega tant del vídeo com de l'àudio i una persona de producció que ajuda a tots dos. Ja hem aclarit que els equips són cada vegada més reduïts. En el vídeo de promoció d'una empresa que dóna aquests serveis pots veure alguns exemples de càmeres i professionals d'unitats ENG. 


- Noves professions: gestió de comunitats online (Community Manager). Encara que no hem dedicat un apartat específic a les noves produccions audiovisuals que ocorren en Internet, bé és cert que moltes de les professions anomenades anteriorment s'han anat disgregant i trossejant per a tenir els seus propis nínxols de treball en la xarxa Internet. El professional conegut Community Manager es dedica a gestionar comunitats a través de xarxes socials i ha de tenir un control sobre els mitjans, saber escriure i cada vegada més, conèixer els nous paradigmes audiovisuals de la xarxa: vídeos curts, gif, micronarratives, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada